Over ons

Over PURA

Over PURA

Mijn naam is Cheyenne en ben founder van PURA. Twee jaar geleden heb ik een auto-ongeluk gehad, waardoor mijn leven in één klap op zijn kop stond en veranderde.

Vanwege het ongeluk ben ik niet alleen thuis komen te zitten, ook heb ik vele processen doorlopen op het gebied van voeding. Aangezien ik erg veel waarde hecht aan lekker eten en daar ook echt van kan genieten, ben ik gaan experimenteren om zelf mijn eigen treats te maken. En met succes! Met PURA kan ik mijn bites delen met een groter publiek. Hiermee hoop ik mensen een handje te kunnen helpen, laten verrassen en te kunnen laten genieten op een betere, gezondere en vooral net zo smaakvolle manier!

PURA is ontstaan uit een grote passie voor zoete lekkernijen gecombineerd met (de noodzaak voor) een gezonde levensstijl. Als enorme genieter van alles wat zoet en lekker is, was het na verschillende ontdekkingen van intoleranties en overgevoeligheden een enorme zoektocht om nog echt te kunnen genieten op een gezondere en betere manier voor mijn lichaam. Alternatieven die ik in mijn omgeving probeerde en tegenkwam, vielen onder de categorie: “bij gebrek aan beter”. Genieten zat er niet meer bij, dus vond ik dat het anders moest. Daarnaast was ik mij ervan bewust dat samen met mij waarschijnlijk nog vele anderen dagelijks ook met deze zoektocht, naar smaakvolle en lekkere bites, te maken hebben.

Bakken met passie

Als gevolg van een auto-ongeluk heb ik een aanzienlijke periode van 6 maanden zware medicatie moeten nemen, waaronder 3-4 maanden morfine. Hierdoor heeft mijn lichaam een enorme klap gehad. 

Alle medicatie bij elkaar zorgde ervoor dat steeds meer voedingsmiddelen problemen gaven. De specialisten konden mij niet vertellen wat er aan de hand was. Er was geen lijn op te trekken, omdat bepaalde voedingsmiddelen, die eerst wel goed gingen, ineens ook voor klachten zorgde. 

Momenteel heb ik medische rapporten die eindelijk een stukje duidelijkheid geven. 

De medicatie heeft mijn lichaam zodanig aangetast en beschadigd dat inmiddels na 2 jaar mijn lichaam nu op het niveau is gekomen dat mijn reserves op zijn. 

De focus voor goede bouwstenen voor mijn lichaam en gezonde voeding is dus nog steeds dagelijks aanwezig om te werken naar betere condities van mijn lichaam en klachten zo beperkt mogelijk te houden. 

Gelukkig deelde ik mijn passie voor zoete lekkernijen altijd al met een passie voor een gezonde en bewuste levensstijl. Gedreven door de combinatie van deze twee passies ben ik aan de slag gegaan om de lekkerste bites te maken uit pure en natuurlijke ingrediënten. 

Door alle onderzoeken en bezoeken aan verschillende specialisten, heb ik veel kennis opgedaan omtrent voeding. Gecombineerd met mijn eigen ervaringen, ben ik gaan experimenteren met producten die licht verteerbaar zijn, mijn lichaam wel goed kon verdragen en passen binnen het FODMAP dieet. 

Daarbij vind ik nog altijd belangrijk, bij het maken van nieuwe bites, dat deze ook bij mijn omgeving, die alles wel kunnen eten, in de smaak vallen. Ik wil namelijk alles behalve dat mensen bij het nemen van een hap de “bij gebrek aan beter” ervaring hebben.  

Pas wanneer mijn omgeving de bites echt lekker vinden, zijn ze goedgekeurd. Ik weet dat ik dan een verantwoorde bite heb gemaakt, waarbij niets verloren gaat aan de smaak, smeuïgheid en beleving van een zoete lekkernij of tussendoortje. De PURA bites zijn dus naast passend bij verschillende bewuste en gezonde levensstijlen, ook enorm smaakvol.

Met alle liefde pak ik graag iedere dag opnieuw de uitdaging aan om verantwoorde en natuurlijke producten zo te combineren dat mensen verrast zullen worden door de smaakbeleving.  

Daaruit is een nieuwe passie ontstaan om iedereen, met of zonder bewuste of gezonde levensstijl, een handje te kunnen helpen, te kunnen verrassen met en laten genieten van mijn smaakvolle en toch verantwoorde bites. 

Aangezien ik door aanhoudende klachten als gevolg van het auto-ongeluk niet meer in staat ben om (buiten de deur) te werken, ben ik vanaf dat moment  bezig geweest met ideeën om te kijken naar wat wel nog mogelijk en haalbaar is voor mijn toekomst. 

Door alle positieve en lieve reacties van iedereen die mijn bites proefde en mij ervan overtuigde om door te pakken, kreeg ik vertrouwen en een enorme motivatieboost voor het laatste zetje. Daarbij moest ik kijken hoe ik de passie om mensen te laten verrassen en genieten van mijn bites het beste kon combineren met de mogelijkheden die ik vanuit huis heb. 

Al snel viel alles op zijn plek: vanuit mijn eigen keuken ga ik mijn bites beschikbaar maken voor een groter publiek, waarbij ik de bites op bestelling voor mensen ga bakken. 

En daarmee was PURA een feit. Gewoon, omdat gezonder genieten voor iedereen net zo smaakvol en lekker hoort te zijn!

Verse bites online bestellen?

Ga naar onze webshop en bekijk het volledige assortiment!

0
0 item
Winkelmand
Empty Cart